Normal_leerlingenvervoer_speciaal_onderwijs

Ouders van kinderen met een ernstige handicap, waarvan niet verwacht wordt dat hun situatie binnen een jaar zal veranderen, hoeven niet elk jaar opnieuw met de gemeente te onderhandelen over het vervoer van hun kind. Dat heeft wethouder Kees Telder van de gemeente Lingewaard gezegd tijdens een politiek overleg over de nieuwe beleidsnota leerlingenvervoer, zo meldt de Gelderlander.

In de beleidsnota staat dat de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe in het vervolg elk jaar opnieuw met ouders om de tafel moeten om te bespreken voor welk soort leerlingenvervoer hun kind in aanmerking komt. Hierbij wordt er eerst gekeken naar de mogelijkheden voor eigen vervoer of openbaar vervoer. Pas als blijkt dat dat niet mogelijk is, wordt er taxivervoer geregeld.

Het veranderen van de huidige regeling geeft veel onrust bij ouders van kinderen die vanwege een handicap leerlingenvervoer nodig hebben. Wethouder Telder heeft toegezegd dat er voor geen enkel kind iets verandert zonder dat er met de ouders gesproken is.

© Nationale Zorggids