Normal_ov_chipkaart_inchecken

Partijen in de tweede kamer debatteerden vandaag over de ontoegankelijkheid van het OV-chipkaartsysteem voor blinden en slechtzienden. Veel partijen pleiten voor een uitzonderingsregel waarbij visueel gehandicapten achteraf kunnen betalen. Al 2 jaar wordt er gezocht naar een oplossing, maar de betrokken partijen zijn er nog steeds niet uit. Dit meldt de Telegraaf. 

Sinds de invoering van de OV-chipkaart is er een discussie gaande over hoe het systeem aangepast kan worden voor gebruik van blinden en slechtzienden. De oplaadapparatuur is visueel. En hoe blinden en slechtzienden de in- en uitcheck paaltjes moeten vinden is onduidelijk. Over dit soort problemen werd vandaag gedebatteerd in Den Haag. Veel partijen zouden graag een systeem zien waarbij visueel gehandicapten achteraf kunnen betalen voor hun reis. 
 
Verantwoordelijk voor de besluitvorming rond de aanpassingen is staatssecretaris Wilma Mansveld. Zij gaf echter onlangs nog aan dat de betrokken partijen nog steeds niet tot een oplossing zijn gekomen. Vandaag vroeg de PvdA daarom aan de staatssecretaris om een deadline vast te stellen. 
 
© Nationale Zorggids