Normal_htm

RandstadRail heeft een project opgezet waarbij reizigers met een handicap gratis begeleiding krijgen aangeboden tijdens een rit op een van de HTM-lijnen. Dat meldt Omroep West.

De begeleiding door coaches wordt verzorgd door de Haagse stichting Voorall, die zich sterk maakt voor personen met een beperking. Tijdens een begeleidingsrit reist een coach mee met een cliënt en geeft daarbij handige tips over bijvoorbeeld het in- en uitstappen en over hoe een rolstoel het beste kan worden neergezet tijdens een rit.

Reizigers met een beperking kunnen met het project 'Kennismaking RandstadRail' maximaal drie gratis begeleidingsritten maken. Hoewel RandstadRail toegankelijk is voor blinden of invaliden, blijkt de verbinding tussen Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer niet vaak gebruikt te worden door mensen met een beperking.

Volgens de stichting Voorall is het hard nodig dat het openbaar vervoer wordt verbeterd voor mensen met een handicap, aangezien zelfstandig reizen een 'belangrijke voorwaarde om op een gelijke manier deel te nemen aan de samenleving'.

'Kennismaking RandstadRail' is mogelijk bij HTM-lijnen 2, 3, 4 en 19.

© Nationale Zorggids