© Fotostudio Wierd

Op zaterdag 5 juni werd in Lelystad een tennistoernooi gehouden bij tennisvereniging LTVL op het sportpark Langezand voor spelers van de Stichting Sport en Transplantatie. De stichting zet zich in voor mensen die een transplantatie hebben ondergaan. Stefan Bakker, woonachtig in Lelystad en lid van LTVL, is wereldkampioen dubbelspel en heeft brons behaald in het enkel spel. Deze titels heeft hij behaald bij de World Transplant Games in Durban, Zuid-Afrika. Bakker heeft in 2008 een harttransplantatie ondergaan. Dat meldt de gemeente Lelystad.

Stichting Sport en Transplantatie is een landelijke stichting die actieve sportbeoefening aanbiedt voor orgaangetransplanteerden. Dit gebeurt op zowel recreatief als competitief niveau, nationaal en internationaal. Zij maken gebruik van faciliteiten van plaatselijke sportverenigingen. Deze zaterdag hebben spelers van LTVL getennist met spelers van de stichting. LTVL stelt haar voorzieningen graag beschikbaar en is trots om Stefan Bakker op haar ledenlijst te hebben.

Het bijzonder tennistoernooi werd geopend door wethouder in Lelystad, John van den Heuvel. 'Sporten kan nog steeds na een orgaantransplantatie. De Stichting Sport en Transplantatie wil op deze manier laten zien welke (sport)mogelijkheden getransplanteerde personen hebben na het krijgen van een donororgaan. Prestaties van sporters stimuleren mensen wellicht om zich in het donorregister te laten registreren. En de mogelijkheid om weer volop aan het leven deel te kunnen nemen is bemoedigend voor degenen die op de transplantatiewachtlijst staan', aldus de wethouder.

© Nationale Zorggids