Normal_rss_entry-383951

KRO-NCRV lanceert het journalistieke dossier Druk! om stress, hoge sociale druk en onzekerheid over de toekomst bij jongvolwassenen te "agenderen". Het bijbehorende manifest is maandag aangeboden aan minister van Onderwijs Robbert Dijkgraaf, aldus de omroep in een persbericht.

"Het mentale welzijn van jongvolwassenen staat ernstig onder druk", stelt KRO-NCRV. "Ze ervaren stress, hoge sociale druk en zijn onzeker over hun toekomst." Reden voor de omroep om hun programma's Spraakmakers, Brandpunt+ en Pointer veel aandacht aan dit onderwerp te laten besteden. Ook zullen er nieuwe formats ontwikkeld worden rondom dit onderwerp, en wordt er een Druk!-WhatsApp-lijn geopend waar jongeren input en persoonlijke ervaringen kunnen delen.

Iedereen betrokken

"Jongeren worstelen meer dan ooit met hun mentale gezondheid. Dat is erg voor henzelf, maar werkt ook door in de rest van de samenleving", zegt Sandra Hilster, mediadirecteur van KRO-NCRV. "Ik vind het onze opdracht als omroep om dat in beeld te brengen, de oorzaken bloot te leggen, oplossingen te vinden en daarmee perspectief te bieden voor de toekomst van onze jongeren."

Door: ANP