Normal_voetbal_kinderen__compfight_

De Zwaluwen Jeugd Actie heeft dit jaar een recordbedrag van 410.000 euro opgebracht. De Zwaluwen jeugd Actie is al jarenlang de kick-off van de KNVB bekercompetitie voor de jeugd en een van de grootste goede doelen sportacties van Nederland. Dat meldt Zwaluwen Jeugd Actie.

Een deel van de opbrengst van de sportactie gaat in een speciaal fonds van de Zwaluwen Jeugd Actie. Uit dat fonds kunnen voetbalclubs geld ontvangen voor aanpassingen om de club toegankelijker te maken voor kinderen met een beperking.

Dit jaar is het grootste deel van het ingezamelde geld bestemd voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Dit is een dodelijke spierziekte die vooral bij jongens voorkomt. De cheque werd op feestelijke wijze in ontvangst genomen door Prinses Beatrix op sportclub Everstein in Everdingen. Zij is beschermvrouw van het Prinses Beatrix Spierfonds.

Dr. Ellen Sterrenburg coördineert namens het Prinses Beatrix Spierfonds de toekenning van het onderzoek naar Duchenne. Ze is erg blij met de hoge opbrengst van de actie: 'De zoektocht naar het vinden van een behandeling is in een vergevorderd stadium. Met dit extra geld kunnen we dat onderzoek bespoedigen, zodat we kinderen met Duchenne straks mogelijk een betere toekomst kunnen geven.'

© Nationale Zorggids