Normal_umcg

Het Universitair Medisch Centrum Groningen organiseert op zaterdag 11 oktober vanaf 13.30 uur een middag met publiekslezingen over verschillende aspecten van immunologie. Deze publieksmiddag vindt plaats ter ere van het 50-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging voor Immunologie, zo meldt UMCG.

Onder de titel ‘Ziek door eigen afweer’ zullen drie artsen en wetenschappers een lezing geven over hun onderzoek. Frans Kroese gaat in op de werking van het menselijk immuunsysteem. De lezing van Bram Rutgers is getiteld ‘Wat is auto-immuniteit?’ en professor Peter Heeringa geeft een toelichting op de stand van zaken rond het vasculitis onderzoek.

Tussen de lezingen door zijn er twee interviews met patiënten met respectievelijk vasculitis en de ziekte van Sjogren. Over deze laatste patiënt wordt ook een documentaire vertoond, die eerder te zien was bij het tv-programma ‘Je zal het maar hebben’.

De lezingen zijn geschikt voor iedereen. Medische kennis is niet nodig om ze te kunnen volgen. De sprekers staan er juist om bekend dat zij onderwerpen op een duidelijke, illustratieve en begrijpelijke manier uit te kunnen leggen. De lezingen zijn gratis toegankelijk maar aanmelding is wel noodzakelijk. Aanmelden kan via www.nvvi.nl

© Nationale Zorggids