Logo_logo_college_voor_de_rechten_van_de_mens

Op dinsdag 11 november 2014 behandelt het College voor de Rechten van de Mens drie verschillende zaken van mensen met een handicap of chronische ziekte die een klacht hebben ingediend tegen hun werkgever, vanwege discriminatie op grond van hun beperkingen. De zaken worden behandeld om 9.30 uur, 13.30 uur en 15.00 uur aan de Kleinesingel 1-3 in Utrecht. Dat meldt het College voor de rechten van de Mens.

Tijdens de zittingen worden drie afzonderlijke zaken behandeld van chronisch zieken die als gevolg van hun beperking problemen op het werk of stage hebben ervaren. Mensen met een handicap of chronische ziekte worden vaak geconfronteerd met vooroordelen over hun functioneren die te maken hebben met hun beperking. Het College wil door middel van deze themazitting aandacht vragen voor deze vorm van discriminatie die in onze samenleving veelvuldig voorkomt. Uitgangspunt in de wetgeving is dat je iemand met een chronische ziekte niet mag afwijzen of ontslaan, behalve als komt vast te staan dat deze persoon als gevolg van de chronische ziekte of beperking niet de essentiële functievereisten kan vervullen. Ook moeten er geen aanpassing mogelijk zijn, waardoor alle functietaken alsnog kunnen worden vervuld.

Op zitting krijgen alle partijen gelegenheid om hun kant van het verhaal te vertellen. In december volgen de uitspraken. Belangstellenden kunnen aanwezig zijn bij de zittingen door zich aan te melden bij Juul Muller j.muller@mensenrechten.nl of 030 - 888 3 888.

© Nationale Zorggids