Normal_pepers

Hete pepers helpen mogelijk in de strijd tegen obesitas. Wie namelijk chilipepers in het eten doet, krijgt mogelijk eerder een 'vol' gevoel. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Adelaide, meldt RTL Nieuws. 

De onderzoekers ontdekten dat er een stofje in hete pepers zit dat een signaal afgeeft wanneer je genoeg hebt gegeten. Die signalen worden afgegeven door 'TRPV1-receptoren' en die zijn gevoelig voor capsaïcine, het stofje dat in hete pepers zit. "De maag rekt als het vol is", zegt onderzoekster Amanda Page van de Universiteit van Adelaide. "De maag geeft dan een seintje aan het lichaam dat het genoeg eten heeft gehad. We hebben ontdekt dat dat seintje wordt gereguleerd door de TRPV1-receptoren."

Dat heet voedsel kan leiden tot minder eten, was al eerder bewezen, maar nu is bekend waarom dat zo is. Uiteindelijk is het de bedoeling om de eetlustbeperkende werking van hete pepers te gebruiken, zonder de hete smaak. Op die manier is een therapeutische toepassing voor iedereen met obesitas te verdragen. 

© Nationale Zorggids