Normal_delft_stad_gemeente

Veel gemeenten hebben flink bezuinigd op huishoudelijke hulp, maar de gemeente Delft heeft geld overgehouden van vorig jaar. Delft houdt bijna vierhonderdduizend euro over van het budget voor huishoudelijke hulp in 2015. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Vorig jaar hebben slechts 155 inwoners van Delft gebruikgemaakt van de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT). “Er is in 2014 46.500 euro van het budget gebruikt. Dit betekent dat er een restantbedrag van 377.869 euro. Dit mag de gemeente houden, maar moet wel worden ingezet voor de beoogde doelen”, schrijft het college van burgemeester en wethouders. Het college ziet dat inwoners weinig gebruikmaken van de HHT omdat ze er waarschijnlijk nog te weinig bekend mee zijn. De gemeente wil het gebruik ervan stimuleren door de regeling meer onder de aandacht te brengen. Ook van thuiszorgmedewerkers wordt verwacht dat ze hun cliënten meer wijzen op de mogelijkheden van de HHT.

Er zijn drie groep inwoners in Delft die mogen gebruikmaken van de huishoudelijke hulp: de mantelzorger die overbelast dreigt te raken, huidige Wmo-cliënten die extra ondersteuning willen inkopen en zelfredzame burgers die tijdelijk extra hulp nodig hebben na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname.

©Nationale Zorggids