Logo_sheeren_loo_heeren_loo_logo

Het Expertisecentrum EMB, een samenwerking tussen 's Heeren Loo Zorggroep en Rijksuniversiteit Groningen (RuG), brengt wetenschappelijke kennnis en expertise over de ondersteuning aan mensen met een ernstig verstandelijke en meervoudige beperking (EMB) samen onder één dak. De samenwerkende partijen stellen hiervoor hun kennis beschikbaar aan ouders, zorgprofessionals en onderzoekers. Dat meldt Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). 

Ouders van kinderen met EMB kunnen bij het centrum terecht voor vragen over methoden en ondersteuningsmogelijkheden. En voor zorgprofessionals is de laatste wetenschappelijke kennis beschikbaar gesteld. “Het Expertisecentrum EMB is een knooppunt waar wetenschappelijke kennis, praktijkkenis en vooral ook de kennis van de familie samen wordt gebracht. Als we dit op een goede manier vormgeven, dan zetten we een hele grote stap voorwaarts”, zegt Carla Vlaskamp, emeritus hoogleraar orthopedagogiek.

In een academische werkplaats gaan 's Heeren Loo Zorggroep en de RuG samenwerken en praktijkgericht onderzoek doen. Het onderzoek dient met name bij te dragen aan kennis en ondersteuning voor mensen met EMB.

©Nationale Zorggids