Normal_blindenstok_blind_slechtziend

De gemeente Nijmegen heeft midden op het blindenpad een plantenbak met daarin een boom geplaatst. Dit pad dient te allen tijde vrij te zijn van obstakels. Mensen met een visuele beperking lopen zo het risico tegen de de bak aan botsen. Eind vorig jaar kondigde de gemeente Nijmegen nog aan om te willen investeren in beter toegankelijke looproutes. Dat melden Metro en N1.

Inmiddels heeft de gemeende de boom verplaatst. De blindenroute is aangelegd voor blinden en slechtzienden. Zij kunnen door de geribbelde tegels voelen welke weg zij moeten volgen. Deze tegels liggen bijvoorbeeld bij voetgangersoversteekplaatsen, in de middenberm, op vluchtheuvels of bij andere complexe verkeerssituaties. Iedereen met een visuele beperking moet erop kunnen vertrouwen dat ze op de route geen obstakels tegenkomen. 

Eind vorig jaar maakte de gemeente Nijmegen kenbaar te willen investeren in een beter toegankelijke looproute. Er zou zelfs een handboek komen over toegankelijkheid, waarin de richtlijnen vastgelegd zouden worden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids