Logo_paralympics

De Nederlandse groep atleten die naar de Paralymische Spelen afreist, is de grootste ploeg ooit. Nederland reist begin september met 126 sporters af naar Rio de Janeiro. Dat meldt NU.nl.

Vier jaar geleden bestond de ploeg nog uit 91 sporters. Doordat Rusland deze week definitief werd uitgesloten van deelname, konden de Nederlanders uitbreiden met twaalf extra sporters: twee atleten en een team zitvolleybalsters.

“Dat zoveel sporters aan onze strenge norm hebben voldaan, is iets om nu al trots op te zijn. We zijn ook nog nooit bij zoveel sporten vertegenwoordig geweest als dit keer: veertien”, zegt chef de mission André Cats. Dit keer doen de sporters voor de eerste keer mee aan boccia, bankdrukken, roeien en triatlon. Ook wordt er gestreden om prijzen bij atletiek, CP-voetbal, dressuur, rolstoelbasketbal voor mannen en vrouwen, rolstoeltennis, tafeltennis, wielrennen op de baan en weg, zeilen, zitvolleybal en zwemmen.

Vier jaar geleden kwamen de Nederlandse Paralympiërs thuis met tien gouden, tien zilveren en negentien bronzen medailles. Dit jaar vinden de Paralympische Spelen plaats van 7 tot en met 18 september 2016.

Door: Redactie Nationale Zorggids