Normal_rolstoel_wielrenner

De verkiezing voor Sporttalent van het Jaar van Fonds Gehandicaptensport is in volle gang. Het fonds is op zoek naar een sporter met een verhaal, een sporter die in het zonnetje gezet mag worden. De sporter van het jaar met een beperking heeft doorzettingsvermogen en is een voorbeeld voor anderen. Dat meldt Special Heroes.

Fonds Gehandicaptensport wil de achterstand van sportparticipatie van sporters met een beperking wegnemen. Het doel is om de Nederlandse gehandicaptensport naar een hoger niveau te tillen. De verkiezing Sporttalent van het Jaar is er om breedtesporters met een beperking in het zonnetje te zetten. Gehandicaptensport krijgt zo de aandacht die het verdient.

Vandaag is de laatste dag van de eerste nominatieronde. Stemmen kan op www.sporttalentvanhetjaar.nl. De winnaar mag sportevenementen bijwonen, krijgt een training of coaching naar keuze en een bedrag van 750 euro waarmee sportartikelen gekocht kunnen worden. De vereniging van de sporter ontvangt bovendien 5.000 euro zodat deze meer mogelijkheden krijgt om de gehandicaptensport te doorontwikkelen. 

Door: Redactie Nationale Zorggids