Normal_foto_fotografie_camera

‘Ouderen in het Vizier’, onderdeel van het Nationaal Programma Gehandicapten ‘Gewoon Bijzonder’, roept deelnemers op om foto’s in te zenden. Op de foto moet de passie voor zorg aan ouderen met een beperking in beeld worden gebracht. Dat meldt Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland.

Deelnemers kunnen meedoen aan de fotowedstrijd door een foto op social media te plaatsen met de hashtag #oudereninbeeld of door de foto te e-mailen naar info@kennispleingehandicaptensector.nl. Het Kennisplein plaatst alle foto’s op een actiepagina. De vijf mooiste, leukste, meest originele inzendingen winnen hun foto in een lijst. Deelnemers kunnen hun foto’s tot het einde van dit jaar inzenden.

Het programma ‘Gewoon Bijzonder’ van ZonMw wil betere zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel realiseren. De startbijeenkomst van het programma vond afgelopen vrijdag plaats. Alle projecten die deelnemen aan het programma zoeken een antwoord op vragen over gezondheid, gedrag en participatie. Onderzoek voor en over mensen met een beperking krijgt hiermee een nieuwe impuls. 

Door: Redactie Nationale Zorggids