Logo_logo_trajectum

De Raad van Bestuur van Trajectum, een instelling voor forensische gehandicaptenzorg in Noord- en Oost-Nederland, stelt ruim twee miljoen euro beschikbaar om de onderbezetting aan te pakken. Dit is het resultaat van de acties die medewerkers samen met FNV Zorg & Welzijn hebben gevoerd. Dit meldt FNV.

"Dit is een goede eerste stap", aldus Camara van der Spoel, bestuurder FNV. "De Raad heeft eindelijk echt geluisterd naar de medewerkers. Er is toegezegd dat er per direct voldoende personeel wordt aangenomen om de structurele onderbezetting én de onderbezetting bij ziekteverzuim aan te pakken. Zo blijkt maar weer: actievoeren met de FNV loont!"
 
De Raad van Bestuur heeft ook aangegeven samen met de betrokken vakbonden op te willen trekken richting de politiek om druk uit te oefenen voor hogere tarieven voor de forensische gehandicaptenzorg. 
 
Van der Spoel geeft nog wel een waarschuwing af aan de Raad van Bestuur: "De FNV-bedrijfsledengroep bij Trajectum houdt uiteraard scherp de vinger aan de pols. Als de maatregelen onvoldoende zijn of geen structurele oplossing blijken, dan staan we zo weer voor de deur van de Raad van Bestuur."
 
De medewerkers van Trajectum hebben verschillende acties gevoerd om hun eisen voor de aanpak van onderbezetting kracht bij te zetten. Eén daarvan was het samenstellen van het boekje ‘Onderbezetting, De echte verhalen’. In deze verhalen komen verschillende medewerkers aan het woord die vertellen over hun dagelijkse ervaringen. Deze verhalen hebben zij, samen met de noodkreet in te grijpen, half maart aangeboden aan de Raad van Bestuur.
 
Door: Redactie Nationale Zorggids