Logo_logo_prinses_beatrix_spierfonds

Op zondag 10 september is de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds van start gegaan. Zo’n 30.000 vrijwilligers gaan deze week langs de deuren om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. De collecteweek loopt tot en met 16 september. Dat meldt het Prinses Beatrix Spierfonds.

De collecteweek van dit jaar richt zich ook op de werving van nieuwe collectanten. “Jouw steun betekent alles. Een levensreddend medicijn, technologie die de kwaliteit van leven verbeterd, hoop voor ouders en een beetje meer begrip in het dagelijks leven – daar doen we het voor. En met jouw hulp kunnen we dat blijven doen. Word ook vrijwilliger en doneer per jaar een paar uur van jouw tijd”, zo is te lezen op de website van het Spierfonds. Zonder collectant is geen onderzoek naar spierziekten mogelijk. Meer informatie over collecteren is te vinden op www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/help-mee/collecteren/

Er zijn 600 verschillende spierziekten. Sommige zijn dodelijk, sommige zijn erfelijk, ze hebben allemaal een verlammend effect op de spieren. De spieren in een mensenlichaam sturen alles aan, lopen, plassen, fronsen, lachen, ademen. Een spierziekte tast het hele lichaam en daarmee ook het hele leven van een persoon aan.

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich al 60 jaar in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het doel is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen door het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek. Het fonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en naar een betere kwaliteit van leven voor patiënten nu. Dit alles is mogelijk dankzij donaties en de inzet van vrijwilligers.

Door: Redactie Nationale Zorggids