Normal_normal_rolstoel__3_

Het Erasmus MC en Rijndam Revalidatie hebben samen een innovatieve behandeling ontwikkeld voor mensen met een lichamelijke beperking of hersenletsel.  Patiënten kunnen middels deze nieuwe behandelmodule een gezonde en actieve leefstijl behouden waarbij rekening wordt gehouden met hun beperkingen. Dat meldt Rijndam Revalidatie. 

“We zien gezonde leefstijl als een gedragsverandering. Met behulp van motiverende gesprekstechnieken worden deelnemers langdurig en op maat begeleid om meer te bewegen in het dagelijks leven en in gewichtsbeheersing”, legt fysiotherapeut Rogier Broeksteeg uit. Ook vinden er individuele gesprekken plaats met diëtisten die voedingsadviezen geven.

Wie kampt met een fysieke aandoening, heeft een verhoogd risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, mede door fysiologische veranderingen, verminderde fitheid en verminderde activiteit. Onderzoek van Rijndam en Erasmus MC maakt duidelijk hoe mensen met een dwarslaesie of cerebrale parese een gezonde leefstijl kunnen behalen.

Revalidatie bij Rijndam kan via een verwijzing van de huisarts en wordt vergoed door de basisverzekering.

Door: Redactie Nationale Zorggids