Normal_rolstoel_mantelzorg_wandelen_handicap_beperking

Mensen met een lichamelijke of fysieke beperking kunnen dit jaar opnieuw meedoen aan de speciale 4Mijl4You in Groningen. Op de vooravond van het jaarlijks hardloopevenement wordt wederom de mogelijkheid geboden voor mensen die niet kunnen of willen hardlopen, om toch deel te nemen aan de 4Mijl van Groningen. Aanstaande zaterdagavond zal de route gelopen worden door mensen met beperkingen, in een rolstoel, achter de kinderwagen en op welke manier de deelnemer maar wenst. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Tijdens het evenement is de sfeer gezellig, er branden lichtjes langs de route en er klinkt muziek. “We ondersteunen elkaar vaak, dan gaan we letterlijk schouder aan schouder lopen”, aldus Bas Scholte-Aalbes van zorginstelling De Zijlen in Tolbert. “We hebben tot nu toe nooit iemand met de bezemwagen op hoeven halen.” De instelling voor mensen met een verstandelijke beperking doet dit jaar mee met maar liefst 170 cliënten. “Je moet bij deze mensen niet in beperkingen denken, je moet juist laten zien wat ze allemaal wel kunnen.”

De route voor de 4Mijl4You en de reguliere 4Mijl is exact hetzelfde, met een lengte van 6,4 kilometer. Deelnemers starten in Haren en verplaatsen zich richting Groningen. 4Mijl4You werd in 2011 voor het eerst georganiseerd om het 25-jarig jubileum van de hardloopwedstrijd te vieren. Na het succes van het eerste jaar, vindt het vanaf 2011 ieder jaar plaats op de vooravond van de reguliere loop. Vorig jaar deden 2.000 deelnemers mee.

Door: Redactie Nationale Zorggids