Normal_strand

Een bedrijf in Oosterhout dat rolstoelen met brede ballonbanden ontwikkeld, krijgt hiervoor steeds meer aanvragen. De twee eigenaren, broers, noemen hun strandvriendelijke rolstoel de Wombat: een elektrische rolstoel met brede banden, uitermate geschikt voor op het strand of gras. Dit meldt de Gelderlander. 

Inmiddels heeft het bedrijf Off the road Wheelsysteems zo’n 250 rolstoelen, rollators en brancards verkocht. De verkoop is niet prioriteit nummer 1. “Wat wij belangrijker vinden is dat we veel mensen blij hebben gemaakt omdat zij ondanks hun beperking toch naar het strand of bos konden gaan.” Met name in Nederland, maar ook in België krijgen de brede branden aandacht. Binnenkort hopen de broers de rolstoel ook aan de Oostzee in Duitsland aan de man te kunnen brengen.

Koos Alberts

Koos Alberts is ooit de Amsterdam Arena binnengereden om de Wombat rolstoel, omdat zij eigen rolstoel het gras anders had beschadigd. In Gent is de rolstoel in gebruik genomen bij voetbalclub AA Gent. Kinderen met en beperking die daar het veld opkomen, kunnen met deze speciale rolstoel het gras op.

Door: Nationale Zorggids