Normal_vrouw__bos__herfst

Op zaterdag 26 oktober wordt op de Utrechtse Heuvelrug de herfsteditie van Bike & Hike georganiseerd. Met het wandel- en fietsevenement wil organisator Utreg MoveS aandacht vragen voor Multiple Sclerose (MS), een auto-immuunziekte waar nog altijd weinig over bekend is. Dit meldt Nieuwsblad De Kaap.

Het is de derde keer dat Utreg MoveS het evenement organiseert. Deelnemers kunnen wandelend of fietsend op verschillende niveaus meedoen. Er zijn wielertochten van 60, 90 en 110 kilometer, wandeltochten van 11 en 22 kilometer en MTB-ers kunnen kiezen uit afstanden van 18 of 36 kilometer. Het start- en eindpunt is steeds de Tabaksschuur bij Amerongen, en alle fiets- en wandeltochten voeren door het bosrijke gebied van de Utrechtse Heuvelrug.

Alle opbrengsten naar onderzoek

Deelname aan de Bike & Hike kost 15 euro voor iedereen ouder dan 13 jaar en 10 euro voor iedereen tot en met 12 jaar. De volledige opbrengst van het evenement is bestemd voor onderzoek naar MS. Voor meer informatie, zie de Facebook-evenementenpagina van Utreg MoveS.

Door: Nationale Zorggids