Normal_theater

Met de theatervoorstelling ‘Lastige ouders’ op 21 januari 2020 maakt de bezoeker kennis met het aangrijpende verhaal van de ouders en zus van een zoon/broer met een beperking. Het geeft een inkijkje in het leven met een kind dat voortdurende zorg nodig heeft. Een persoonlijk verhaal over hoe groot liefde en geluk kunnen zijn. Dit meldt Volwaardig Leven. 

Mensen met een beperking en een langdurige zorgvraag zijn vaak hun hele leven en op meerdere fronten aangewezen op de hulp of begeleiding van naasten. Dit heeft een grote impact op het leven van hen allebei. Hoe is het om dag in dag uit te zorgen voor iemand met een handicap? En wat doet dat met iemand persoonlijk?

Erkenning en herkenning

Het ministerie van Volksgezondheid biedt de voorstelling aan vanuit het programma Volwaardig leven in samenwerking met Kracht van Beleving. Volwaardig leven richt zich op het passend en toekomstbestendig maken van de gehandicaptenzorg. Door naasten beter in beeld te brengen creëert het programma meer erkenning en herkenning voor hen. Zo draagt het bij aan het ontzorgen van naasten.

Aanmelden voor de voorstelling op 21 januari 2020 in theater de Kring te Roosendaal kan hier.

Door: Nationale Zorggids