Normal_ligfiets_handicap

Fonds Gehandicaptensport lanceert samen met NOC*NSF en de Nederlandse Loterij de campagne Accepteer of Doneer, in aanloop naar de dag van het Inclusief Sporten op 22 dinsdag september tijdens de Nationale Sportweek. In deze campagne wordt via de website accepteerofdoneer.nl sporten met een beperking letterlijk bij heel Nederland op de agenda gezet. Zeven bekende sporters, waaronder Nadine Visser, Celeste Plak en Jeffrey Hoogland, én zeven sporters met een beperking dagen iedereen via verschillende work-outs uit om te ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Wie de work-out met een beperking niet accepteert, moet doneren. Dit meldt Fonds Gehandicaptensport Nederland met een persbericht op EZPress. 

Door corona is iedereen dit jaar geconfronteerd met de beperkte mogelijkheden tot sporten. Echter is het voor een grote groep Nederlanders nog steeds niet mogelijk om te sporten, omdat ze een lichamelijke en/of verstandelijke beperking hebben. En daar moet verandering in komen, aldus Fonds Gehandicaptensport.
Daarom dagen Olympische en Paralympische sporters het publiek via een agendaverzoek uit om op dinsdag 22 september tijdens de Nationale Sportweek, te ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Op deze manier komt sporten met een beperking niet alleen in de agenda, maar ook óp de agenda.

Bekende sporters ervaren met sporten met beperking

Zeven bekende sporters zijn de uitdaging aangegaan om te sporten met een beperking en hebben work-outs opgenomen die heel Nederland op 22 september, tijdens de dag van het Inclusief Sporten, mee kan doen. Denk bijvoorbeeld aan Wereldrecordhoudster en Paralympisch sporter Fleur Jong die Europees Kampioen hordelopen Nadine Visser heeft laten ervaren hoe het is om te sporten zonder benen.

Accepteer of Doneer

Op de website accepteerofdoneer.nl kan men de uitdaging accepteren of doneren. In totaal zijn er zeven sporten en 21 verschillende work-outs opgenomen. Denk aan voetballen zonder zicht of hardlopen zonder benen, waardoor te ervaren is hoe het is om te sporten met een beperking. Wie de work-out niet accepteert moet doneren.

Door: Nationale Zorggids