Normal_rolstoel_beperking_handicap

Dit jaar organiseren ProDemos en Ieder(in) weer de cursus ‘Politiek actief voor de gemeente’. De cursus wordt uitgevoerd in samenwerking met de deelnemende gemeenten. Dit jaar zijn dat Alphen aan den Rijn, Arnhem, Groningen en Haarlemmermeer. De cursus is toegankelijk voor mensen met een fysieke, visuele en/of auditieve beperking en als het nodig is worden er extra faciliteiten hiervoor geregeld. Dit meldt Ieder(in). 

Ieder(in) is belangenbehartiger voor mensen met een beperking en vindt het belangrijk dat iedereen die dat wil een actieve rol kan spelen in de (lokale) politie. Met deze toegankelijke cursus wil de organisatie daarbij helpen. Door het betrekken van ervaringsdeskundigen en expertgesprekken is het cursusmateriaal speciaal ontwikkeld en inclusief gemaakt. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten met trainingen, zoals ‘overtuigend debatteren’ en lezingen van gastdocenten uit de politieke praktijk.

Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten, interactieve werkvormen, presentaties van lokale gastdocenten en ontmoetingen met lokale politici. Vanwege corona kan het zijn dat de cursus digitaal plaatsvindt.

Maak zelf het verschil

De cursus is voor iedereen die weleens geprobeerd heeft iets voor elkaar te krijgen bij de gemeente, maar niet wist hoe. En voor iedereen die vindt de gemeente meer kan doen voor mensen met een beperking en daar goede ideeën over heeft.  Aanmelden kan alleen bij de gemeenten die meedoen. Informatie hierover staat op de website van de gemeente of op de website van Ieder(in). Op dit moment is inschrijving bij de gemeente Alphen aan den Rijn al mogelijk. Zodra dit ook bij de andere gemeenten kan, wordt het bericht op de site van Ieder(in) geüpdatet.

Door: Nationale Zorggids