Normal_pexels-pixabay-265685

De zorggroep ’s Heeren Loo heeft in samenwerking met Stichting CLB Foundation en Stichting SPZ een app gelanceerd voor mensen met een verstandelijke beperking: de PretApp. De app bestaat uit vrolijke toneelstukjes, muziek en interactieve verhalen. Op deze manier kunnen mensen met een verstandelijke beperking toch genieten van voorstellingen en muziek. Dit meldt ’s Heeren Loo.  

Als gevolg van ontvangen feedback van cliënten die het missen om naar het theater of de bioscoop te gaan, ontstond het idee om de app te creëren. Medewerkers van ’s Heeren Loo hebben verhalen en theaterstukken geschreven die zijn opgenomen en verdeeld in korte filmpjes. In de app zijn de interactieve verhalen en filmpjes terug te vinden, evenals liedjes voor de muziekliefhebber. Op die manier biedt de app de cliënten toch een beetje het plezier dat ze missen. 

De PretApp is kosteloos, heel toegankelijk en gebruiksvriendelijk. Vanwege de grote pictogrammen en de contrastrijke knoppen kunnen ook mensen die visueel beperkt of ongeletterd zijn de app goed bedienen. De innovatieve toepassing is voor iedereen beschikbaar.

Door: Nationale Zorggids