Normal_ritalin_pil_medicatie_medicijn

Op maandag 9 september 2013 zal in Leiden een bijeenkomst plaatsvinden waarin voorlichting wordt gegeven over het gebruik van medicatie bij psychische klachten. De avond wordt georganiseerd door GGZ Voorlichting, een samenwerkingsverband tussen GGZ Informatiepunt Holland Rijnland en Preventie GGZ Leiden. Dat meldt GGZ Nieuws.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst ‘Medicatiegebruik bij psychische klachten’ zal worden gesproken over medicijnen in de psychiatrie. Vragen die op deze avond beantwoord zullen worden gaan over welke soorten medicijnen er zijn, hoe ze werken en mogelijke bijwerkingen. Ook komt aan bod wanneer medicijnen wel of niet gebruikt moeten worden.

Psychiater Irene van Vliet, werkzaam in het LUMC, zal spreken over dit onderwerp. Zij zal ook een aantal mythes rondom medicatie ontkrachten en tips geven voor therapietrouw. Een ervaringsdeskundige zal vertellen over het gebruik van medicatie en de invloed hiervan op haar dagelijkse leven. Tijdens deze avond zal er tevens ruimte zijn voor het stellen van vragen. Deelnemers kunnen zich aanmelden via ggz-voorlichting@ggz-informatiepunt.nl of (071)5147420.

© Nationale Zorggids