Normal_kind_computer_pc

(Novum) - De website hulpmix.nl, voor jongeren met psychosociale problemen, gaat per 1 december offline wegens gebrek aan financiering. Dat meldt initiatiefnemer van de site stichting E-hulp.nl dinsdag. De stichting vreest dat duizenden jongeren nu vastlopen omdat ze geen goede hulp krijgen.

De hulpsite trok afgelopen jaar ruim achthonderdduizend unieke bezoekers en is naar eigen zeggen de grootste hulpsite van Nederland. Omdat de ondersteuning via internet wordt aangeboden en jongeren er anoniem terechtkunnen, zouden veel jongeren er voor de eerste keer praten over onderwerpen als seksueel misbruik, homoseksualiteit of huiselijk geweld.

Volgens Frank Schalken van E-hulp.nl past deze vorm van hulpverlening niet binnen de bestaande financieringsstructuren. "De hulp die wij bieden valt onder gemeentelijke, provinciale en zorgverzekeraarstaken. Al die partijen vinden Hulpmix.nl een goed initiatief, maar als ik vraag om financiering wijzen ze al zeven jaar naar elkaar", aldus Schalken in een verklaring.

Hulpmix.nl werd zeven jaar geleden opgericht om migrantenjongeren met psychosociale problemen beter te bereiken. De site bleek echter ook veel autochtone jongeren aan te spreken. Professionele hulpverleners zijn er beschikbaar om mee te chatten of te mailen. De afgelopen jaren werd de site gefinancierd door onder meer het VSBfonds en Stichting Kinderpostzegels.