Logo_download

De nieuwe politieke partij Denk voert dezelfde naam als een onderdeel van GGZ Friesland. GGZ Friesland vindt het 'onaanvaardbaar' dat de politieke partij dezelfde naam voert die de instelling al jaren voert. Ook de logo's lijken te veel op elkaar. De Kamerleden Kuzu en Öztürk hebben maandag de partij Denk opgericht. Dit meldt de NOS. 

GGZ Friesland schrijft op haar website: "Het is niet acceptabel dat deze politieke partij heeft gekozen voor de naam die wij met Denk al jarenlang voeren." Denk van de Friese instelling voor geestelijke gezondheidszorg biedt hulp aan mensen met psychische klachten. De GGZ-instelling vindt het 'onaanvaardbaar' dat de naam en het logo van de politieke partij zo veel gelijkenis toont met dat van hen. "De associatie die ontstaat met de politieke partij is schadelijk voor ons imago."
 
GGZ Friesland schrijft dat als de partij-oprichters Kuzu en Öztürk de naam en het logo niet veranderen, zij naar de rechter zullen stappen. "Wij zijn van mening dat de nieuwe partij inbreuk maakt op onze merk- en handelsnaamrechten." Kuzu en Öztürk hebben nog niet gereageerd. 
 
© Nationale Zorggids