Logo_world_autism_awareness_day

Het is vandaag de Wereld Autisme Dag. Over de hele wereld wordt er vandaag aandacht gevraagd voor Autisme Spectrum Stoornissen (ASS). Door het hele land worden activiteiten georganiseerd. Ook start vandaag de campagne 'Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel'. Dit meldt Autismeweek.nl.

In Nederland wonen bijna 200.000 mensen die een Autisme Spectrum Stoornis hebben, zoals autisme, PDD-NOS of Asperger. Op 2 april, de jaarlijkse Wereld Autisme Dag, wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor mensen met ASS. Deze week, van 28 maart tot en met 4 april, is het tevens de Autismeweek in Nederland. De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en het AutismeFonds organiseren deze week.
 
Wereldwijd kleuren vandaag gebouwen in meer dan 180 steden blauw om autisme in de schijnwerpers te zetten. In Nederland worden ook allerlei activiteiten georganiseerd. Daarnaast lanceren de NVA en het AutismeFonds vandaag de campagne 'Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel'.  Deze campagne is onderdeel van het AutThere-project. AutThere heeft tot doel om onbegrip over ASS weg te nemen. Op watdachtjevanmij.nl vertellen jongeren over de invloed van autisme op hun leven en er is een AutThere-app gelanceerd die jongeren met autisme helpt om met elkaar in contact te komen. Kijk voor een overzicht van activiteiten op autismeweek.nl. 
 
© Nationale Zorggids