Normal_arrestatie_politie_justitie_dief_handboeien

Vorige week zondag stak een verwarde man in Den Haag een taxichauffeur neer. Voordat dit incident plaatsvond was hij de vrijdag ervoor aangehouden omdat de man een verwarde indruk maakte. Hij had een vuurwapen inclusief patronen, deze is vervolgens inbeslaggenomen door de politie. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is de man datzelfde weekend onderzocht door een ggz-arts, maar deze zag geen reden om de man op te nemen in een psychiatrische kliniek. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Op het moment dat de taxichauffeur de man van het politiebureau naar een opvang bracht, ging het mis en stak de verwarde man het slachtoffer in zijn hoofd, arm en rug. De chauffeur moest met spoed naar het ziekenhuis. De verwarde man werd even later door de politie in zijn ondergoed gevonden op een sportveld. Hij is daarbij in zijn been geschoten.

Haagse instelling voor de geestelijke gezondheidszorg Parnassia betreurt het incident, maar benadrukt dit niet te hebben kunnen voorzien. “De arts van de crisisdienst heeft hem zorgvuldig onderzocht. Op dat moment was er geen reden om aan te nemen dat hij een gevaar zou vormen voor anderen en om die reden gedwongen zou kunnen worden opgenomen”, zegt een woordvoerder. Ggz-artsen voeren dergelijke onderzoeken dagelijks uit. De woordvoerder benadrukt dat zo'n arts signalen ziet die anderen niet zien. 

©Nationale Zorggids