Logo_dichtbij

Aanstaande donderdag, op 1 september, wordt in de Puddingfabriek Groningen het bijzondere symposium ‘Als een kind niet meer beter wordt’ georganiseerd door Coöperatie Dichtbij. Een symposium over palliatieve kindzorg en begeleiding van kinderen met een levensduur verkortende aandoening en diens ouders, bedoeld voor specialisten, huisartsen, verzorgenden, verpleegkundigen en alle anderen die te maken hebben met kinderen in de laatste levensfase. 

Sprekers zijn de beroemde Vlaamse rouwtherapeut Manu Keirse, ervaringsdeskundigen Inge Hamming & Jan Willem Wennekes en directeur van Stichting PAL Kinderpalliatieve Expertise Meggi-Schuiling-Ottens. De laatste kaarten zijn verkrijgbaar via www.scholingdichtbij.nl.

Het symposium wordt opgedragen aan Mees Wennekes. Mees kon niet meer beter worden en is vierenhalf jaar geworden. Zijn ouders, Inge Hamming en Jan Willem Wennekes, spreken op het symposium over hun ervaringen, de reis die hun Mees doormaakte en het belang van goede palliatieve zorg. Op deze manier hopen zij andere ouders, maar ook zeker zorgverleners, iets in handen te geven waarmee ze andere ongeneeslijk zieke kinderen beter kunnen helpen. Dit als nalatenschap voor hun zoon Mees.

Hoofdspreker van het symposium is de Vlaamse psycholoog Dr. Prof. Manu Keirse, specialist op het gebied van rouwverwerking, patiëntenbegeleiding en palliatieve zorg. Hij heeft verschillende bestsellers op zijn naam staan, waaronder de boeken ‘Helpen bij verlies en verdriet’ en ‘Kinderen helpen bij verlies’. Naast Manu Keirse, Inge Hamming en Jan Willem Wennekes, spreekt ook Drs. Meggi Schuiling-Ottens. Zij is de directeur van Stichting PAL Kinderpalliatieve Expertise, een stichting die zich primair als doel heeft gesteld om de kwaliteit van palliatieve kindzorg op alle vlakken te verbeteren.

Thuis sterven tot een keuze maken. Met deze wens zijn vijf zelfstandige zorgverleners in 2011 de zorgcoöperatie Coöperatie Dichtbij begonnen. Inmiddels is de coöperatie uitgegroeid tot een flinke speler in de noordelijke zorgmarkt die onder de noemer Thuiszorg Dichtbij palliatieve zorg biedt. Er zijn ruim 150 zelfstandige zorgverleners, allen deskundig en ervaren in de palliatieve thuiszorg, aangesloten bij de coöperatie. Zij werken in kleine, zelfsturende teams voor cliënten die niet meer beter kunnen worden. Voor de palliatieve kindzorg heeft Dichtbij een specialistisch Kindteam opgericht, bestaande uit hooggekwalificeerde verpleegkundigen die de juiste (hoog-complexe) zorg aan kinderen kunnen bieden. Het Kindteam van Coöperatie Dichtbij heeft destijds ook zorg aan Mees geboden. 

Het symposium vindt op 1 september plaats van 09:30 – 16:30 uur in de Puddingfabriek in Groningen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.scholingdichtbij.nl (onderdeel van Coöperatie Dichtbij) of te bestellen via a.stoetman@dichtbij.coop. Voor het symposium wordt accreditatie aangevraagd bij het Kwaliteitsregister V&V. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met communicatiemedewerker Desi Meijer via d.meijer@dichtbij.coop of 050 577 8886 / 06 10 93 23 39.

(Advertorial)