Normal_ecstacy_monogram_xtc_pillen_medicijnen

De zus van de overleden zeventienjarige Jovi wil (toekomstige) drugsgebruikers waarschuwen voor het gebruik van xtc. Mensen beseffen volgens haar vaak niet hoe gevaarlijk de drug kan zijn. Er wordt tegenwoordig luchtig gedaan over xtc en bijvoorbeeld mdma. Bovendien is het goedkoper dan alcohol. Maar het verschilt per lichaam hoe iemand erop reageert. Dat meldt RTL Nieuws.

Zus Jessie vindt het levensgevaarlijk hoe mensen met xtc omgaan. “Die pilletjes zien er zo vrolijk en onschuldig uit. Maar het verschilt per lichaam hoe iemand erop reageert en je weet niet wat erin zit. Het is gewoon levensgevaarlijk. Mijn broertje is eraan kapotgegaan”, zegt Jessie.

Toen het vorig jaar misging reageerde Jovi eerst vreemd op de twee pillen: hij trok zijn kleren uit en werd extreem agressief. Dokters dachten eerst aan flakka, de drug die ervoor zorgt dat mensen compleet buiten zich treden, maar achteraf bleek dat niet het geval. Jovi werd opgenomen in het ziekenhuis. Hij had een lichaamstemperatuur van 43 graden en moest gereanimeerd worden. Vervolgens vielen zijn organen uit. Een overdosis amfetamine bleek de oorzaak van zijn overlijden. 

Door: Redactie Nationale Zorggids