Normal_geld_rekenmachine

Op GGZ Rivierduinen na hebben de grootste ggz-aanbieders van Nederland winst geboekt. Lentis en GGz Eindhoven (GGzE) hebben hun jaarrekening nog niet ingediend, dus het is onduidelijk of zij vorig jaar winst boekten of verlies leden, zegt Adstrat Consulting die een benchmark deed in de ggz. Dat meldt Skipr.

Adstrat ziet een versterkte financiële positie van ggz-aanbieders. De totaalomzet van acht de grootste acht ggz-instellingen, waar Antes, Parnassia, GGz Centraal en Arkin onder vallen, was vorig jaar 1,9 miljard euro. 

“De financiële huishouding van de grote ggz-instellingen was vorig jaar redelijk op orde hoewel onderling de verschillen groot zijn. Verdere bezuinigingen in de sector zoals tariefkortingen en beddenreducties kunnen de positie in de komende jaren onder druk zetten want de benchmark maakt duidelijk dat de resultaten broos zijn", zegt Gérard Brockhoff, partner is bij Adstrat. 

GGZ Rivierduinen leed in 2016 een verlies van 8,3 miljoen euro. De ggz-instelling die opereert in de regio Leiden, Alphen en Gouda voldoet daarmee ook niet meer aan de eisen van de huisbank. 

Door: Redactie Nationale Zorggids