Normal_normal_depressie_alleen_vrouw

Het idee achter het Zelfmoordspel is het bespreekbaar maken van zelfmoord, maar niet iedereen denkt dat spel dat gewenste effect heeft. Directeur Jan Mokkenstorm van hulplijn 113 Zelfmoordpreventie is van mening dat dit spel suïcide juist meer tastbaar maakt. Hij noemt het dan ook een macabere gang van zaken en absoluut niet volgens de richtlijnen voor hoe je met depressieve mensen omgaat. Dat meldt RTL Nieuws.

“In het spel worden verschillende methodes voor suïcide gebruikt. Je wint door zelfmoord te plegen. Dat is een macabere gang van zaken en is niet volgens de richtlijn hoe je moet omgaan met personen met suïcideneigingen. Je kan kwetsbare mensen beïnvloeden”, zegt Mokkenstorm.

Hij snapt het idee van de huisarts die het spel bedacht, maar denkt dat op deze manier juist reclame gemaakt wordt voor de diverse manieren waarop iemand zelfmoord kan plegen. Bedenker en huisarts Wil Witting snapt waar de kritiek vandaan komt, maar benadrukt dat het spel niet bedoeld is om zelfmoord te promoten. De insteek moet ook niet zijn dat er een spel gespeeld moet worden, maar dat er een discussie moet ontstaan over zelfmoord.

Door: Redactie Nationale Zorggids