Normal_vitamine

Een depressie is niet te voorkomen door het slikken van vitaminepillen en mineralen. Dat stellen onderzoekers van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Veel websites claimen dat het slikken van vitaminepillen kan voorkomen dat je depressief wordt, maar dat is volgens de onderzoekers onzin. Het onderzoek is uitgevoerd omdat voorheen geen duidelijk antwoord gegeven kon worden op de effecten van vitaminepillen op het voorkomen van een depressie. Dit meldt RTL Nieuws.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1.025 deelnemers uit vier landen. Zij hadden allemaal een beetje overgewicht en er was sprake van symptomen die tot een depressie konden uitmonden. Zo bleek dat het gebruik van vitaminepillen geen invloed heeft in het voorkomen van een depressie. “De symptomen van de depressies namen ook niet af. De pillen hebben geen effect”, aldus hoogleraar Gezond ouderen worden Marjolein Visser.

Visser stelt dat nu vast staat dat het geen zin heeft om de vitamines te slikken. Het is vooral zonde van het geld voor de mensen die dachten dat het effectief was.

Door: Nationale Zorggids