Celstraf na auto-aanval onder invloed lachgas

De 24-jarige man uit Nijmegen die in oktober vorig jaar onder invloed van lachgas drie keer op iemand is ingereden, is door een rechtbank in Arnhem veroordeeld tot een jaar celstraf. Dit meldt Regio TV Tiel.

 

 

Volgens de rechtbank zette de man zijn auto in als wapen. De man, die onder invloed was van lachgas, reed met hoge snelheid in op het slachtoffer met wie hij ruzie had. Het slachtoffer raakte niet ernstig gewond. 

De man had ook veel schade toegebracht: hij had twee lantaarnpalen vernield en een muur van een gebouw was ontzet. De rechter veroordeelde hem voor vernieling en poging tot zware mishandeling. Daarnaast heeft hij een rijontzegging van een jaar.

Campagne ter bewustwording gevaren lachgas in het verkeer

Dat lachgas niet ongevaarlijk is, bleek vorig jaar al. Toen leek het aantal verkeersongelukken door het gebruik van lachgas flink te zijn toegenomen. Daarom besloot staatssecretaris Paul Blokhuis om een campagne te starten die ervoor moet zorgen dat jongeren bewust worden van de gevaren van lachgas in het verkeer. De campagne zou halverwege dit jaar gelanceerd worden. 

Door: Nationale Zorggids