Normal_ontbijt

Volgens voedselwaakhond Foodwatch is het Nationaal Schoolontbijt 'reclame, kindermarketing en promotie van ongezond eten' terwijl het een uitgelezen kans is om kinderen kennis te laten maken met groente en fruit. Dit meldt Trouw.

Foodwatch stelt het een slechte zaak te vinden dat het ontbijt wordt samengesteld uit producten van sponsoren. Hierdoor komt er onder andere sinaasappelsap uit pak, zoute smeerkaas en volle margarine op tafel te staan. 
 
Voorlichtingsbureau Brood, organisator van het Nationaal Schoolontbijt, geeft aan logistieke problemen te ondervinden met het leveren van groente en fruit, maar dat dit wel een wens is van de organisatie. ''In 2008 zat als proef groente en fruit in het pakket, maar dit leverde gezien de houdbaarheid en kwetsbaarheid logistieke en kostentechnische problemen op.' 
 
Met het Nationaal Schoolontbijt wordt aandacht gevraagd voor overgewicht bij kinderen. Het evenement vindt volgende week voor de elfde keer plaats. Vorig jaar deden zo'n 500.000 kinderen mee van 2.5.00 verschillende basisscholen.
 
© Nationale Zorggids