Normal_marc_dullaert_kinderombudsman

Enkele weken geleden werd bekendgemaakt dat Kinderombudsman Marc Dullaert per 1 april moet aftreden. Op diezelfde dag is er een petitie opgestart die inmiddels door meer dan veertigduizend mensen is getekend. Vandaag biedt initiatiefnemer Marieke Lenting de petitie aan bij de Tweede Kamer. Dat meldt NOS.

Lenting vindt dat Dullaert een tweede ambtstermijn aangeboden moet krijgen omdat hij bekendheid heeft gegeven aan de functie. Ook heeft hij de rechten van de kinderen goed bewaakt. Ze is verbaasd dat er nog geen vacature met functieomschrijving naar buiten is gebracht. “Ik heb het gevoel dat wat nu opgebouwd is wordt weggevaagd, omdat er geen opvolging geregeld is. Dat is een enorme vernietiging van kennis en kunde en de kinderen zijn de dupe”, aldus Lenting.

De Tweede Kamer moet volgens Lenting gebruikmaken van het recht om de Kinderombudsman te benoemen. Lenting: “Nu wekt de benoemingsprocedure de indruk van achterkamertjespolitiek. Maar het treurige is dat de kinderrechten ondergeschikt worden gemaakt aan het politieke spel.”

©Nationale Zorggids