Normal_knuffel_beer_mishandeling_kind_verdriet

Het lijkt erop dat de achtjarige Sharleyne die vorig jaar dood gevonden werd inderdaad door een misdrijf om het leven is gekomen. Criminoloog Harrie Timmerman en oud-rechercheur Dick Gosewehr stellen dit vast naar aanleiding van een uitgebreide analyse van de zaak. Tevens zijn sporen van een wurging gevonden in de hals van het meisje. Dat meldt RTV Drenthe.

Voor de twee onderzoekers staat het vast dat het meisje is vermoord. Echter is het nog onduidelijk of de verwurging de oorzaak van haar dood is, of de val van een flatgebouw van tien hoog. De mannen vinden dat er nieuw onderzoek nodig is, want het politieonderzoek dat eerder is gedaan is slecht uitgevoerd. Gisteren behandelde het Gerechtshof in Leeuwarden de zaak van Sharleyne opnieuw, nadat het wegens te weinig bewijs was geseponeerd.

De vader van Sharleyne verzocht het Gerechtshof tot opening van de zaak. De moeder van het meisje werd eerder verdacht van betrokkenheid bij de dood van haar dochter, maar daar was onvoldoende bewijslast voor. Ex-rechercheur Gosewehr is verbijsterd dat er geen professioneel onderzoek is gedaan nadat het meisje is overleden. Normaal gesproken wordt het Team Grootschalige Opsporing voor dit soort zaken ingeschakeld. Het is volgens Gosewehr opvallend dat er niet eerder in het proces meer aandacht besteed aan de wurgsporen die in de nek van Sharleyne zijn gevonden. “In het proces verbaal van het onderzoeksrapport van de politie vind ik daar niets over terug, dat is raar”, zegt Gosewehr.

Het is speculeren, maar Gosewehr denkt dat het meisje, voordat ze over de reling van de flat is gegooid, is gewurgd en vervolgens bewusteloos raakte. Een opvallend detail is dat een buurman 's nachts een harde plof hoorde toen Sharleyne van flat op de grond viel, maar niets anders. “Het is toch meer dan aannemelijk dat een meisje van acht, als ze van tien hoog naar beneden valt, gaat gillen en krijsen. Ze was er kennelijk niet meer toe in staat.”

Een ongeval of zelfmoord sluit Gosewehr uit. Hij betwijfelt dat een meisje middenin de nacht op een railing zou klimmen. Bovendien spreken de wurgsporen dat tegen. Daarom wil Gosewehr dat de zaak opnieuw wordt onderzocht.

©Nationale Zorggids