Normal_knuffel_beer_mishandeling_kind_verdriet

Vorig jaar kwam achtjarige Sharleyne om het leven nadat ze van een flat in Hoogeveen viel. Haar vader stelt de gemeente hiervoor aansprakelijk en spant daarom een zorgrechtszaak aan tegen de gemeente. Hij vindt dat het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) heeft gefaald in de begeleiding van het kind. Dat meldt de Volkskrant. 

Het gezin was voor en tijdens de dood van Sharleyne al in beeld bij jeugdzorg. Ze woonde op dat moment bij haar moeder op de tiende verdieping, die eerder verdacht werd van moord op haar dochter. Zij is uiteindelijk niet vervolgd. De advocaat van Sharleynes vader verdenkt de jeugdzorgverleners ervan in die tijd niet voldoende waakzaam te zijn geweest. “Er waren signalen dat Sharleyne werd verwaarloosd, dat haar moeder suïcidaal was en dat ze haar kind dagen achter elkaar alleen liet”, zegt advocaat Liesbeth Poortman. Ook was er een ernstige verdenking van seksueel geweld. De politie kreeg regelmatig middenin de nacht meldingen van buren dat ze het meisje om hulp hoorden schreeuwen. “En desondanks heeft jeugdzorg ruim drie jaar lang niets gedaan.”

De vader van Sharleyne wil dat het onderzoek heropent wordt en dat het gerechtshof de moeder alsnog vervolgt. Het onderzoek was niet compleet en onzorgvuldig opgesteld, zegt zijn advocaat. Volgens haar wijzen alle signalen erop dat ze is vermoord. 

©Nationale Zorggids