Normal_obetitas__vet__dik___gewicht

Wanneer ouders aandacht vestigen op het gewicht van hun kind, komt deze juist meer aan. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Liverpool en Florida State University College of Medicine. Het maakt niet uit of een kind daadwerkelijk overgewicht heeft of niet, kinderen die op hun gewicht gewezen worden komen meer aan dan andere kinderen. Dat meldt NU.nl. 

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 3.500 Australische kinderen. Zij werden gevolgd van hun vierde tot hun dertiende levensjaar. “Veel mensen denken dat het goed is om een kind erop te wijzen dat hij of zij overgewicht heeft. Wij zien echter dat dit eerder verband houdt met een toename van het gewicht gedurende de hele kindertijd”, zeggen de onderzoekers.

Het is onduidelijk waarom deze aandacht van ouders ervoor zorgt dat kinderen aankomen. In een ander onderzoek zal dit verder worden uitgewerkt. Het lijkt te maken hebben met het stigma rondom mensen met overgewicht. Als een kind zich dik voelt, zou het ook minder gemotiveerd zijn om gezond te leven.

©Nationale Zorggids