Normal_kov__opvang__lachen__blij__kind__spelen

Mag een kind met krentenbaard naar het kinderdagverblijf? En hoe voorkom je dan dat andere kinderen en leidsters ziek worden? Medewerkers van de kinderopvang kunnen dat vanaf vandaag opzoeken in de KIDDI-app. De KIDDI-app bevat informatie over infectieziekten en hygiënerichtlijnen voor kindercentra, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvangorganisaties. Deze informatie is gebaseerd op de richtlijn voor kindercentra van het Landelijk Centrum voor Hygiëne en Veiligheid (LCHV). Dit meldt het RIVM, waar het LCHV onderdeel van is.

Met de komst van de KIDDI-app krijgen medewerkers van kinderopvang eenvoudig toegang tot informatie over infectieziekten en hygiënerichtlijnen. Door het verblijf van veel kinderen in een ruimte bij elkaar zijn kindercentra, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvangorganisaties risico-instellingen voor uitbraken van infectieziekten. Als er veel kinderen met gezondheidsklachten zijn, zoals diarree, geelzucht of huiduitslag, dan is het centrum wettelijk verplicht om dit te melden bij de GGD. In de KIDDI-app is de informatie over infectieziekten, hygiëne en wanneer er contact opgenomen moet worden met de GGD, eenvoudig te vinden. Medewerkers hoeven niet meer in papieren mappen of op websites te zoeken.

De KIDDI-app is gisteren feestelijk gelanceerd op het kinderdagverblijf Ut Trepke in Empe (Gelderland) en die was de eerste officiële bezoeker van de KIDDI app. Het kinderdagverblijf heeft meegewerkt aan de app. Directeur Herma Ruijsch is ontzettend blij met de app.”Super handig, laagdrempelig en praktisch voor onze medewerkers. Ik hoop daarnaast dat ook ouders de app zullen downloaden.”

De KIDDI-app is bedacht en inhoudelijk ontwikkeld door GGD Gelderland-Zuid. De Hogeschool Arnhem en Nijmegen heeft de app technisch ontwikkeld. Het RIVM is verantwoordelijk voor de inhoud en zorgt voor het actueel houden van de app. KIDDI-app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Door: Redactie Nationale Zorggids