Normal_kind_slapen

Kinderen van moeders die kampen met slapeloosheid hebben zelf ook regelmatig last van slaapproblemen. Zij komen of blijven moeilijk in slaap en slapen korter. Zwitserse onderzoekers denken dat dit komt door de tijd die moeders besteden aan hun kinderen. Dat meldt NU.nl. 

De onderzoekers onderzochten ongeveer tweehonderd Zwitserse kinderen en hun ouders en maten daarbij de hersenactiviteit van de kinderen tijdens het slapen. Ouders moesten aangeven hoe zij hun nachtrust ervoeren en hoe zij dachten dat hun kinderen sliepen.

Moeders die vaak een slechte nachtrust hebben, hebben in veel gevallen ook kinderen die slecht slapen. Omdat er geen verband is gevonden tussen het slaappatroon van de vader en de nachtrust van het kind, verklaren de onderzoekers het verband door de moeder-kindrelatie. Moeders brengen veelal meer tijd door met hun kinderen dan vaders dat doen en kinderen nemen daardoor haar slaapgedrag over. Een andere reden kan de sfeer in huis zijn of de monitoring van de nachtrust van het kind. 

Door: Redactie Nationale Zorggids