Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing aan Zorgboerderij ’t Polböske in Enschede beëindigd. De zorgboerderij verleent momenteel geen zorg aan cliënten op basis van de Jeugdwet of de Wet langdurige zorg en de inspectie acht het niet waarschijnlijk dat ’t Polböske opnieuw dergelijke zorg gaat verlenen. Daarom is er ook geen opvolging nodig voor de eerder verstrekte aanwijzing. Dit melt IGJ.

Mocht Zorgboerderij ’t Polböske in de toekomst toch opnieuw zorg willen gaan verlenen op basis van de Jeugdwet of de Wet langdurige zorg, dan dient de zorgboerderij de inspectie hierover te informeren. Op basis van een toezichtbezoek kan dan beoordeeld worden welk vervolgtraject passend en geboden is.

Eerder kwamen er signalen binnen over de slechte kwaliteit van de 24-uurs hulp met verblijf aan jongeren tussen de 14 en 21 jaar. Deze jongeren kampen met complexe problematiek, zoals adhd en autisme. Uit onderzoek bleek dat de kwaliteit van de zorg en hulp inderdaad zodanig was dat er sprake was van een ernstig risico voor de veiligheid van de kwetsbare cliënten. 

Door: Redactie Nationale Zorggids