Normal_politiebordje._politie

Een stel uit Rotterdam liet hun twee jonge kinderen, een baby en peuter, een avondje alleen achter om naar de bioscoop te gaan. Het jonge meisje belde de politie omdat ze niet wist waar haar moeder was. Dankzij een alerte buurtbewoner achterhaalt de politie waar de kinderen wonen. De ouders worden nu begeleid door Bureau Jeugdzorg. Dit meldt de Telegraaf. 

Het jonge meisje kon de politie niet vertellen waar ze woonde, enkel haar stad. Bovendien was het meisje recentelijk samen met haar ouders en jongere broertje verhuisd, waardoor er nog geen nieuw adres bekend was bij de politie. Een alerte buurtbewoner zag echter een meisje in een donker huis staan en vond dat zorgelijk. Hij belde daarop de politie, waarna meteen duidelijk werd dat het om het meisje op de andere lijn ging.

Eenmaal terug van de bioscoop, op het politiebureau, zijn de ouders aangesproken op hun gedrag. Ze zeggen normaal gesproken een oppas in te schakelen, maar dit keer geen oppas kondne vinden. Toch gingen ze op de gok naar de bioscoop omdat de kinderen meestal toch slapen. “Doordat beiden te vroeg wakker werden, is er een zeer vervelende situatie ontstaan”, schrijft de politie op Facebook. Inmiddels is Bureau Jeugdzorg ingeschakeld. 

Door: Redactie Nationale Zorggids