Logo_isala-logo-ziekenhuis

Zieke kinderen in het Isala Ziekenhuis in Zwolle hebben gisteren kunnen knuffelen met schetlandpony’s op het buitenplein. De kleine pony’s, die zijn ingezet via Therapiepaardje, maken veel los bij kinderen en nodigen direct uit tot een knuffel. Een aantal kinderen konden genieten van de dieren die slechts een halve meter hoog zijn. Dit meldt De Stentor.

De dieren worden zeer welkom geheten op het buitenplein. De kleine patiënten komen kijken bij de dieren en geven ze een knuffel. “Paarden kunnen contact maken met kinderen op een niveau dat mensen niet kunnen”, aldus Imke Kuipers van Therapiepaardje. Zo zijn er kinderen die met een pony gaan wandelen, die er eerst nog bang voor waren.

Medisch pedagogisch Zorgverlener bij het Isala Ziekenhuis, Gerda Berends, zegt dat het de eerste keer is dat er pony’s naar het ziekenhuis zijn gekomen. “We hebben wel eens kleinere dieren gehad. Zoals ik het nu zie, gaat dit wel een succes worden.” Ze ziet hoe blij de jonge patiënten reageren op de dieren. “Het is toch mooi, die glinstering in hun ogen? Dat wil je zien bij een kind.”

Door: Redactie Nationale Zorggids