Normal_geweld_mishandeling__kind__agressie

Juzt en Amarant Groep willen hun krachten op het gebied van jeugdhulpverlening in West-Brabant bundelen. De instellingen tekenden maandag een intentieverklaring om een verkennend onderzoek te beginnen naar samenwerking. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Juzt biedt jeugd- en opvoedhulp en helpt gezinnen die met huiselijk geweld te maken hebben. Amarant ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking op het gebied van wonen, werk en dagbesteding. Door samenwerking hopen ze toekomstige uitdagingen beter aan te kunnen. Zoals de tariefskortingen vanuit gemeenten die sinds 2015 verantwoordelijk zijn voor jeugdzorg.

Ambulante zorg

Amarant heeft veel ervaring opgedaan met ambulante zorg voor volwassenen met een verstandelijke beperking. De organisaties gaan bekijken of deze kennis en ervaring ook toegepast kan worden voor de complexere jeugdzorg. "Door zorg aan huis te verlenen kun je goedkoper werken", zegt de bestuursvoorzitter van Amarant op AD.nl.

Juzt heeft zo'n 2.800 cliënten in West-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland. De jeugddivisie van Amarant heeft cliënten in de regio's Breda en Tilburg. Naar verwachting wordt in mei besloten of de samenwerking wordt doorgezet.

Door: Redactie Nationale Zorggids