Voetjes baby

UTRECHT - De helpdesk van het kenniscentrum interculturele zorg Mikado is speciaal ontwikkeld voor migranten en vluchtelingen met als doel om heldere en passende informatie te verstrekken over gezondheid, zorg en de mogelijkheden binnen het Nederlandse zorgsysteem, vanuit intercultureel perspectief. Sinds kort kunnen op deze website aankomende ouders terecht voor vragen over kraamzorg.

Zo biedt de site naast op migranten gerichte informatie over kraamzorg, ook ervaringsverhalen en filmpjes. Bovendien kunnen zij voor advies terecht bij de gratis informatielijn van de helpdesk.

Vooral onder vrouwen met een migratie-achtergrond bestaat veel discussie over het nut en de noodzaak van kraamzorg. Onbekend maakt onbemind, signaleren het kenniscentrum en de zorgondernemersorganisatie ActiZ.

De helpdesk geeft antwoord op vragen als 'wat is kraamzorg?', 'waarom is het belangrijk?', 'wat mag je van een kraamverzorgende verwacht?' en 'waar heb je recht op?' “Het biedt cultuursensitieve voorlichting en advies en draagt daarmee bij aan de gezondheid van net bevallen moeders en hun baby”, zegt Veronique Tubée, projectleider diversiteitsbeleid ActiZ.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz