Cockpit, vliegtuig

JOHANNESBURG - Het komt niet vaak voor, maar afgelopen zaterdag gebeurde het ergens boven het Afrikaanse continent. Een 17-jarige Angolese beviel afgelopen zaterdag van een zoon in het vliegtuig tijdens haar reis van het Zuid-Afrikaanse Johannesburg naar New York, zo meldt InfoZuidAfrika.be.

Ongeveer een uur na vertrek kreeg Fatawmatt Kaba weeën. Na een oproep van de bemanning via de intercom werd zij direct bijgestaan door twee artsen en een verpleegkundige. Het was inmiddels duidelijk dat er geen tijd meer was om een tussenlanding te maken; al na de tweede ‘push’ van één van de artsen werd Mamel Joella gezond en wel, boven West-Afrikaans grondgebied geboren.

In New York stond de volgende ochtend een medisch team klaar om de moeder en haar zoon naar het Jamaica Medical Center te brengen.

Naast de Angolese nationaliteit, kan zijn moeder volgens internationale wetgeving ook voor hem de Zuid-Afrikaanse nationaliteit aanvragen. Hij is immers aan boord van een toestel van South African Airways geboren.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz