Normal_mst_ingang_haaksbergerstraat_medisch_spectrum_twente

Het Vrouw Kind Centrum van Medisch Spectrum Twente (MST) staat sinds januari van dit jaar ook open voor kinderen uit de Duitse grensstreek Gronau. Door een unieke samenwerking tussen MST en het St. Antonius Hospital in Gronau kunnen Duitse kinderen met een acute zorgvraag ook worden geholpen in het Vrouw Kind Centrum. Dat meldt MST.

MST werkt nauw samen met het St. Antonius Hospital Gronau, de huisartsen en de huisartsenpost in Gronau en zal naar verwachting ongeveer 70 patiëntjes per jaar kunnen opnemen. Door de grensoverschrijdende samenwerking wordt het mogelijk om zorg dichtbij huis te bieden. Het dichtstbijzijnde Duitse ziekenhuis met een kinderafdeling ligt op 32 km afstand van Gronau. Voor veel ouders is deze reisafstand een probleem, zeker voor ouders die met het openbaar vervoer moeten reizen. Deze samenwerking maakt dat patiëntjes en hun naasten de helft van deze reisafstand hoeven af te leggen.

Op 17 februari ontvangt het Vrouw Kind Centrum van MST een delegatie van het samenwerkingsverband, waaronder de burgemeester van Gronau en het Duitse ouderinitiatief 'Initiative Pro Kinderstation', dat zich in de laatste jaren erg heeft ingespannen om de grensoverschrijdende samenwerking voor elkaar te krijgen.

© Nationale Zorggids